Ögården 4SALE

Ögården i Sysslebäck. Klarälvsvägen 73. 5 rok ca 200-220 m2 i 2 plan. Byggt på sekelskiftet

Familjegods sedan sekelskiftet. Läs mer hos mäklare Bengt Pettersson, Mäklarhuset

 

Denna trevliga stora villa byggd i början av 1900 talet har varit i arv genom genrerationer. Moderniteter har tillkommit och det har ändrats lite efter tycke och smak. De en gång vackra flaggfönstrerna togs bort troligen på 60-70 talet för att ersättas av ”bekvämare att putsa” 2 glasfönster i mindre modell. Så vidare snyggt är det kanske inte men ansågs funktionellt. 

Nedervåningen blev helt utriven 1995 efter en vattenskada och då gjorde man även om till dusch utöver toalett under trappen och stängde igen möjligheten att gå runt igenom varje rum på nedervåningen. Också funktionellt och rätt bra med dusch där man bor.

Nedervåningen fick därmed plastmatta i kök samt på dusch/toalett, trapphall och ett limmat klickgolv i kammaren innanför köket. All tapet på de 3 rummen på nedervåningen vittnar om att det var senast någon ändrade något.

Övervåningen har södra (vita rummet åkt på tapetsering på samma gång men det norra sovrummet vittnar om det ljuva 60 taket med gula och rosa små blommor på brun tapet. Båda sovrummen har sovalkover samt walk in closett och de gamla trägolven kvar. 

Groventren är den som används men på huset finns en vacker välkomnande entre med dubbeldörrar och punschveranda. Skall man njuta aftonsolen kan man med fördel sätta sig på den övre våningens punschveranda och njuta.

NEDAN UPPSKATTADE KOSTNADER FÖR BOENDET PÅ ÖGÅRDEN FÖR 3-4 PERSONER MED NORMAL FÖRBRUKNING AV VATTEN (200m3), SOPOR, EL (18-22 C).

Tillkommer hyresgäst följande beräknad på en årsförbukning om 200m3/ år: kommunalt vatten ca 1000kr/månad och avlopp samt sophantering ca 150 kr/ månad - 14 dagars tömning på 190 Liters kärl.

Snöröjning Ca 1000kr/vinter.

Avgifter för regelbunden sotning om man vill elda i köksspis och kakelugn (dessa har haft brandskyddsinspektion oktober 2017 och det görs var 3:dje år).

Elkostnad: hushållsström inklusive uppvärmning med luftvärmepump och elelement. Sista hyresgästen förbrukade 24500kWh men hade mycket varmt inomhus och eldade ej mycket. 

Fiber för bredband och tv. Väntar på att det ska dras in - oklart exakt när. 

Hyresgäst får om önskas tapetsera i huset. 

Kommunala grundskolan ”Kvistbergsskolan” 0-9:an samt dagis ligger på bekäma 300 meters promenad. 800 meter till simhall, gym och motionshall och ca 1 km till COOP, kommunhus och andra affärer och serviceanrättningar.

Detta är en glesbygd i Torsby kommun -Norra Värmland (Torsby ligger 75 km söderut) och därför är det begränsat med buss tex en morgon och kväll vardagar åt vardera håll. Gymnasieskola (Stjerneskolan) samt SFI ligger i Torsby. Det går att pendla om man är beredd att ta bussen kl. 06.00 med restid 1,40 H och ta buss hem kl. 16.25 och vara i Sysslebäck 18.00. De flesta av våra gymnasie elever är därför inackorderade under veckorna i Torsby. Hos oss lokala människor bosatta här är därför körkort och bil en självklarhet. Sjukhus är Torsby, vårdcentral och apotek är i Likenäs 15 km söderut men medicin kan beställas till COOP.

Det finns ett uthus på tomten men det ingår ej i hyran av huset då vi bedömer det som tjänligt/osäkert. Det finns en mindre timmerstuga bakom huset som ej heller ingår av samma anledning. Detta är inom tätbebyggt område vareljest ej lantbruksdjur får hållas. 

Gärna Barnfamiljer i dagis och grundskoleålder då vi gärna ser fler barn i vår bygd. 

Flisa ligger på pendlingsavstånd ca 45-50 km om man vill jobba i Norge. I vår trakt kan man jobba inom turism tex Branäs skidanläggning, Långbergets sporthotell, Sommarturism, skog, vård och omsorg, butik tex Långflons handel mm. På platsbanken söker man Värmlands län, Torsby kommun. Kock är hett eftertraktat. 

Välkomna att kika in på en förhandstitt på Ögården i vårt bildspel nedan.

Huvudingång entre dubbeldörrar och punschveranda plan 1
Kök
Ursäkta städgrejor.
Groventredörr samt dörr in till skafferi
Skafferi
Kammare innanför kök. Kakelugn
Dörr till kök (höger) och öppning in till Vardagsrum (vänster).
Vardagsrum med äkta parkett. Rum från kammaren innanför kök
Dörr från vardagsrum in till mindre sovrum. Obs ej en dörr - ännu
Mindre sovrum innanför vardagsrum
Från lilla sovrummet - öppning ut mot vardagsrummet
Trapphus o dörr till wc
Sovrum övervåning
Norrläge. Tapeter från ljuvliga 60-70 tal
Sovalkov vänster och garderob höger
Ösovrum övervåning stående tittande in i rum. Det röda är en sovalkov el kanske en garderob
3 inbyggda garderober
Sovalkov, walkinclosett, lekrum, datarum..
Övervåning punschveranda

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

14.07 | 17:53

Denna skola har jag varit elev 4 år.

...
24.10 | 23:13
Backa Lärarbostad ti har mottagit 13
27.01 | 18:23
4sale callebo 5 rok har mottagit 1
16.10 | 20:22
Ögården 4 Sale har mottagit 4
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS