Kindsjön

Helrenoverat charmigt Per Albin torp med stor trädgård. Enskilt läge på en bergstopp. Inga grannar. För dej med trädgårdsintresse.

Kindsjöberget - Uthyrd

Detta hus har ett helt fantastiskt läge. Vi älskar detta hus och det är möblerat.

Ägaren av huset är bosatt utomlands och har vid några få tillfällen per år nyttjat huset. Nu vill han dock hyra ut till fast boende då det trots allt är mycket skötsel på ett hus samt att han vill att trädgården och marken inte skall växa igen. 

Själva huset består av 2 sovrum på övervåningen, ett med dubbelsäng och ett ngt mindre med enkelsäng. Den lilla hallen på övervåningen har ett egendesignat takhängande databord för minikontor.

2005 drabbades huset av ett brott på avloppsledningen i köket. Detta ledde till att hela nedervåningen blåstes ut, rubb och stubb. Där är nu helt utgrävd grund med fuktspärr, nya välisolerade golv och hela nedervåningen har fått så kallat "sekelskiftesgolv" i massivt trä. Riktigt vackert och behandlat med linolja och terpentin.

Väggarna och taket i köket och hallen hade perstorpsplattor sedan 50 talet och i samband med renoveringen togs detta bort. Under blottlades den orginala pärlsponten. Det målades i tidstypiska färger och hallen fick behålla sin orginalfärg i blått, köket målades i en ljus grön ton.

Samtidigt passade vi på att få ett ordentligt badrum då det tidigare var endast en liten skrubb under trappan. Lite av ytan i hallen offrades och det sattes in helt nytt porslin samt badkar. 

Nytt kök köptes in och vi är särskilt nöjd med diskbänken som fick en dubbel porslinsho och vi beklädde vägg mellan arbetsbänk och väggskåp med mässingsplåt. Alla vitvaror byttes ut så där finns en stående kyl/sval, ny spis, ny tvättmaskin. Diskmaskinsanslutning finns.

Således är alla vattenledningar och avloppsledningar i huset utbytta.

Ny el i hela huset.

Vatten från egen källa och brunnen var utpumpad och renskrubbad 2009

Eget mindre avlopp.

Vardagsrummet har fått ett nytt innertak i träpanel efter att ha haft fula 70 tals plattor. Väggarna är klädda med panel från 70 talet och vi har lämnat detta rum omålat för att bibehålla träkänslan. 

Övervåningen är också helt i träpanel väggar och tak, samt trägolv. 

Eftersom detta hus är en släktgård så önskar vi hitta till vår hyresvärd bosatt utomlands en hyresgäst som är mycket noga i sin skötsel av huset, trädgården och marken. 

 

Hönsgård/hundgård finns som är ca 4x4 meter. Nedgrävt gunnebostängsel ca en halvmeter under jord och 2 meter högt. Detta blev uppsatt intill ladugårdsdelen för att hönor skulle kunna hoppa ut från fönstret. I ladugården finns ett färdigt hönshus. Det finns även 2 lamningsboxar för får/get samt en spilta. Takhöjden inne tillåter plats för mindre hästar. Vet ej om det är "godkännt" enligt normer då det inte varit aktuellt. En tidigare hyresgäst hade dock welshponny och en nordsvensk utan problem i ladan. Egen brunn finns till ladan och är indraget, även ljus. Vattenhydrofonen i ladan är en billigare variant som inte har varit startad sedan 2007 och är förmodligen sönderfrusen men vem vet. 

Till ladan hör en utbyggnad som finns på baksidan, bild finns ej, men som användts till lösdrift och skydd för får och hästar. Plats finns för ca 2 ev 3 hästar eller tiotalet får plus lamm. 

Det är dock inte tillrådligt med kossa eftersom husägaren provat detta och pga att brunnen till huset ligger mitt i hagen så när vårsmältning av snön kom igång luktade vattnet kokiss. Får och getter har ej varit problem och man kan sätta en eltråd runt brunnen för att avgränsa för större betesdjur. Husägare har således endast upplåtit marken till får och getägare.

Eftersom perenrabatterna runt huset har inköpta perenner för tusentals kronor vill vi att du som hyr rensar rabatterna. Detta har han lejt in folk att göra då huset stundtals stått tomt. En gräsklippare finns och att klippa den stora gräsmattan är ett måste då han även till detta lejt folk. 

Runt huset finns ett rovdjursstängsel uppsatt på den 2 hektar stora marken, detta innefattar inte själva trädgården och gårdsplanen. Husägare upplåter denna mark som bete och har ni egna djur tex får, getter eller ett par hästar så är det välkommet. Har ni inte egna betesdjur vill husägaren att ni ser över staketet ett par gånger per år så att han kan sätta dit betesdjur vilket är nödvändigt för att hålla marken öppen och för att ni inte ska bombaderas av mygg och knott. 

Det är dock lättservat eftersom det består av 5 trådig metalltråd och är ett permanentstängsel. Det brukar ta några timmar per vår att se över stängslet.

Med huset kommer som sagt ansvar å andra sidan är det verkligen ett mycket trevligt boende för den som älskar natur. 

 

 

Kök
Notera vyn i fönstren.
Kök
Allt nytt 2005-2007. Mässingplåt vid diskbänk och framför vedspis. Dörr mot tvättrum/groventre´
Kök
Valv mot hall
Kök
Ut till hall och man ser här även hur badrummet ser ut.
Vintervy från matplatsen
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum mot hall o kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Lilla sovrummet dörr ut mot hall
Notera det takhängande lilla skrivbordet, dataplats i hallen.
Lilla sovrumet litet fönster
Lilla sovrummet fönster mot norr
Lilla sovrummet, garderobsrum
Vy från lilla sovrummet till parkeringen på tomten
Badrum nytt 2005 och framåt
badkar
fönstren går ut mot hall och trappa
Fönstren är insysnskyddade men ger ett trevlig ljusinsläpp
Hej!
Prova att göra en egen hemsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS